jueves, 15 de marzo de 2007

Triatlon Pineda Platja (Nota de Prensa)

TRIATLÓ POPULAR LA PINEDA PLATJA

El diumenge dia 8 es va celebrar a La Pineda una espectacular Triatló en un entorn magnífic, com és el Passeig Pau Casals. A la competició va comptar amb un total de 74 inscrits preparats a desafiar els 300 metres de natació al mar, 10 kms de bici en un circuit tancat de 2.500 metres, i 3,300 metres de cursa a peu, al llarg del Passeig peatonal, sempre vora la mar.
Ja de bon matí la pluja amenaçava però tot es va quedar en quatre gotes, suficients per convertir l´asfalt del circuit de bici en relliscòs i a on els participants van haver d´anar amb més compte.
A les 10.30h del matí es va donar la sortida a la platja a on els atletes tenien que fer una volta al circuit nàutic, trobant-se amb una mar un pel agitada per les onades. Els primers en sortir de l´aigua i pasar per boxes per sortir amb bici van ser els infantils Ivan Gertrudix amb 7’30” i Aleix Sardà Medina amb 7’45”. Tercer el veterà Manuel Nogales amb 7’55” i quart un altre infantil, Marc Domingo amb 8’05”. Aquest grupet d´infantils van sorprendre a tothom agafant el capdavant de la cursa de bon començament.
Però durant els 10kms de bici, la classificació va anar modificant-se a on els seniors i veterans anaven recuperant temps. El circuit de bici, de 2.500 metres, era explosiu ja que constava de rectes de 300 a 600 metres i girs de 180º, de manera que constantment s´havia de modificar el ritme amb esprintades al sortir de cada revolt. Al final dels 10 kms, en Manel Perez García (senior) era el primer en passar entrar a boxes amb 26’11”, seguit de Manuel Nogales (veterà) amb 26’19”. Dos seniors més es col·locaven els 3er i 4art entrant al minut 27’00” de cursa, Antonio Riera i Joan Anton Romagosa.
Però la cursa a peu amb 3.300 metres va definir la cursa i les posicions finals. El tram a peu consistia en correr al llarg del Passeig peatonal de La Pineda, a on els atletes havien d´anar fins al final i tornar cap a la zona de boxes, però ara ja per passar per meta. Finalment i amb 6 segons de diferència, s´impossà en Manuel Nogales (veterà) amb 42’01” 73, seguit de Manuel Perez García (senior) amb 42’08. La tercera plaça va estar diputada en un impressionant i espectacular esprint entre Adrià Santaella (veterà) i Antonio Riera (senior). Finalment va ser per Santaella amb 42’58” i Riera va fer 4art amb 43’12” i a punt va estar de perdre aquesta posició, ja que, també esprintant venien Joan Antón Romagosa (senior) (5è) amb 43’16” i Sergi Feijoó (senior) (6è) amb 43’17”.
El primer infantil va ser en Marc Domingo amb 45’26”, mentre que la guanyadora femenina de la prova va ser Gemma Galvis, amb un crono final de 45’57”, seguida de la infantil Aroa Gertrudix amb 55’22” i la senior Mª Angels Galindo amb 55’52”. El vila-secà Esteve Pla, s´enportar el premi al Millor Triatleta Local amb 45’44”.
Cal destacar a nivell esportiu, la bona participació d´infantils aixì com el seu bon resultat, mentre a nivell organitzatiu cal destacar la col·laboració tècnica de la Secció de Muntanya de l´Agrupació Cultural de Vila-seca i l´equip de Raids d´Aventura Costa Daurada – La Pineda Platja Raid Team.